De 12 Heilige Nachten

De 12 Heilige Nachten – LIVE HALF DECEMBER 2018


Wat mag je verwachten van deze cursus?

Rond de kerstdagen duiken we de 12 Heilige Nachten in. Deze cursus heeft als leidraad het boek ‘The Artist’s Way van Julia Cameron, dat boordevol informatie zit die ik met jou deel tijdens de 12 nachten. Het is een prachtige manier om het afgelopen jaar mooi af te ronden en het nieuwe goed in te zetten. Het is een reflectie naar wat er was én ook een voorbereiding op wat in ons leven gaat komen. Het is even tijd nemen voor jezelf (in deze vaak drukke dagen) en even naar binnen keren om te voelen wat je voelt.

HerBRONnen en STILTE maken om bij jezelf te komen in de periode tussen kerstmis en rond nieuwjaar. Zo rond je het jaar mooi af én zo maak je een frisse nieuwe start voor het volgende jaar en zet je intenties voor het nieuwe jaar. Dit is een 12-daagse innerlijke reis rond een door jou gekozen thema. Het is zo krachtig om intenties te plaatsen! Wat wil jij in jouw leven? Samen gaan we daarnaar op zoek en als het duidelijk is, dan kan je je droom voeden en verder laten groeien!

Deze verrijkende en verdiepende ervaring testten we vorig jaar al eens in een kleine groep uit, maar die we dit jaar zeker opnieuw SAMEN gaan doen. Hiervan zal je dus mails in je inbox krijgen als het tijd is voor naar de volgende les te gaan. Je kan hier al een eerste kijk nemen achter de schermen. Je kan je ervaringen en reacties dan posten onderaan de pagina’s waardoor er een interactie kan ontstaan. Samen een cursus doen geeft een enorme kracht en meerwaarde in je eigen ontwikkeling. Je moet het voelen om te geloven maar het werkt fantastisch!

Is deze cursus iets voor jou?

Wil je graag bewuster leven? Dan is deze cursus een leuke opstap! Het is bovendien een mooie manier om het jaar mooi af te ronden en het nieuwe meteen goed te starten. Je maakt het zo groot of zo klein als je zelf wil. Maar het helpt wel duidelijk om tijdens de drukke feestdagen elke dag even een moment van stilte en even tijd voor jezelf in te bouwen om bewuster deze mooie dagen te beleven. Zo vind je rust in jezelf en straal je dat ook uit naar je omgeving.

Hoe ziet een les eruit?

Een les gaat over één dag/nacht van de 12 nachten rond kerstmis en het nieuwe jaar. Een les   bestaat uit een tekst en/of een filmpje en vaak ook een tekening die ik erbij maak. Op die manier probeer ik je op verschillende manieren op een leuke manier in beweging te zetten. Eigenlijk zet ik mezelf gewoon in beweging en hoop ik dat het daardoor ook lukt om jou mee te krijgen. Het is de bedoeling om jou tot nadenken aan te zetten maar vooral inzichten te geven waar je praktisch mee aan de slag kan. Sommige lessen zullen voor jou eerder een reminder zijn, met andere lessen zal je wat meer in de diepte moeten gaan.

We beginnen met deze cursus midden december. Dan beginnen we met de voorbereidingen van de  12 Heilige Nachten met wat uitleg en toelichting, het kiezen van het thema waar je mee aan de slag wil dit jaar. Tussen kerstmis en driekoningen krijg je elke dag een les met een oefening die je leven enorm zal verrijken.

Waarom heb ik deze cursus gemaakt?

Ik ben al langer geïnteresseerd in de Steinerpedagogie, mijn kinderen gaan naar een Steinerschool en de 12 Heilige Nachten is een concept dat ontstaan is vanuit de antroposofie. Ik wilde het graag op een praktische en haalbare manier vormgeven zodat meer mensen toegang krijgen tot dit fantastische magische concept om echt bewust met de jaarovergang bezig te zijn en je intenties te zetten voor het nieuwe jaar. ‘I design the life i love’ is mijn levensleuze en hoe krachtig is het om het jaar mooi af te ronden en het nieuwe met de juiste intenties in te zetten. En het is heerlijk om het samen te doen. Want de kersttijd is toch dé tijd van verbinding?

Ben je hélemaal overtuigd?

Wil je je meteen lid maken? Dat kan hier!

Of ga hier terug naar het overzicht van de cursussen.