Sneeuwklokjes in het groen

Posted on Posted in bloembollen, ecologische tuinen, Tuinen in Beweging
Binnenkort kan je hier biologisch geteelde sneeuwklokjes ‘In ’t Groen’ bestellen bij Tuinen in Beweging. Dat zijn sneeuwklokjes met wortels en bladeren. Wens je sneeuwklokjes in je tuin dan moet je onze website goed in het oog houden komende weken!
Waarom in het groen?

Deze sneeuwklokjes worden gerooid  in het vroege voorjaar, waarna we ze direct aan onze klanten versturen. Het is de bedoeling dat de sneeuwklokjes daar zo snel mogelijk weer de grond in gaan. Meestal zullen ze nog een paar weken groen blijven, waarna het blad vergeelt en verdwijnt. Pas het volgend voorjaar zijn de sneeuwklokjes ten volle te bewonderen, maar dan komen ze ook op alsof ze er altijd al gestaan hebben. In de jaren daarop zullen ze zich snel vermeerderen.

Bij de sneeuwklokjes die u droog kunt kopen – in de herfst, in een zakje – is het resultaat vaak teleurstellend. Vaak zijn die bolletjes al verdroogd of versteend voor ze de grond in gaan, en schieten daardoor geen wortel meer. Als ze dat wel doen, duurt het vaak nog jaren voor ze echt op gang komen.

Vandaar dat wij er voor kiezen om onze sneeuwklokjes in ’t groen te verkopen. Er is één nadeel aan het planten van sneeuwklokjes in ’t Groen: u moet bijna een jaar wachten voordat u ten volle van uw aangeschafte sneeuwklokjes kunt genieten. Maar dit geduld wordt in de volgende jaren dubbel en dwars goed gemaakt door een steeds groter aantal bloemen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *