Schoonheid zit overal maar lang niet alles is mooi!

Posted on Posted in Geen categorie, Tuinen in Beweging

Het is sterker dan mezelf. Ik zie overal schoonheid. In vormen en kleuren. In de gewone dagelijkse dingen. Het geeft me zoveel inspiratie voor de tuinen die ik ontwerp. Die inspiratiestroom is oneindig en overvloedig!

Vaak moet ik mezelf inhouden om niet voortdurend foto’s te willen nemen van al die schoonheid rondom mij heen. Een gevolg van het feit dat ik vroeger fotografe ben geweest, nog steeds op zoek naar de mooie kant van àlles en overal en alles kadreren (alles in een kader willen vatten – controle hebben?). Maar ook omdat we met de smartphone zo makkelijk en handig overal een fototoestel bij de hand hebben natuurlijk. En dat ik mezelf dan toch nog even wil testen of ik het nog kan: de schoonheid van de échte wereld vatten op een fotootje. Zodat je de sappige zurige smaak van de citroen kan VOELEN en bijna PROEVEN bij het zien van de foto. Ik voel een bijna onweerstaanbare drang om de GLITTER van het ‘gewone’ leven in the picture te zetten.

Maar dàt ik fotografe werd, kwam ook door mijn talent om echt overal en altijd met grote ogen van VERWONDERING naar dingen te kunnen kijken. Het is iets wat ik als kind al had en wat ik ben blijven koesteren. Want het is waar: schoonheid zit overal, in de grote dingen maar ook in de kleinste details, en eigenlijk vooral daar, want daar vind ik vaak prachtige harmonische ritmes die me zo’n deugd doen om te zien. Dat geeft me rust.

Maar dat wil niet zeggen dat ik ook alles mooi vindt, zeker niet en zelfs integendeel. Ik zie heel erg veel lelijkheid in de wereld: in de menselijke rommel die me zo kan storen omdat het me zo’n gevoel van lelijke chaos geeft, in de plastic troep, al die niet-duurzame en dan ook vaak half-kapotte materialen zijn voor mij een pijnlijke doorn in het oog. Waarschijnlijk dat ik me om die reden ook onbewust focus op wat er wél mooi is in de wereld. En dat is echt heel erg veel. Focus op het mooie, dan wordt dat groter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *