Waar zet je sneeuwklokjes in je tuin?

Posted on Posted in Geen categorie

Waar kan je sneeuwklokjes aanplanten in je tuin?

Het gewone botanische sneeuwklokje (Galanthus nivalis) doet het goed op plaatsen waar in het voorjaar volop zonlicht valt, maar waar de bodem ’s zomers beschaduwd wordt door de bladeren van bomen, struiken of vaste planten. Verder houden sneeuwklokjes erg van een ongestoorde bodem. Waarschijnlijk speelt het samenwerkingsverband (mycorrhiza) dat ze aangaan met bodemschimmels hier een belangrijke rol. Zeker als je hoopt dat de sneeuwklokjes in je tuin vermeerderen is het belangrijk om ze ergens neer te zetten waar zo weinig mogelijk in de grond wordt ‘gerommeld’.

Sneeuwklokjes kunnen het in het gras goed doen, vooral als dit niet al te dik staat. Dat is vaak het geval op beschaduwde plaatsen. Daar waar het grastapijt eerder een mostapijt is. Verder moet het loof van de sneeuwklokjes niet afgemaaid worden tot het in mei of juni afsterft. Dit betekent in de praktijk dat er om de pollen heen gemaaid moet worden.

Bestel nu biologische sneeuwklokjes voor je tuin!

Sneeuwklokjes zijn bij de eersten in het voorjaar om je tuin nieuw leven te geven. Het is een enorme verrijking voor elke tuin. Een must-have! Ik kan het iedereen aanraden! Je zal voelen hoeveel deugd het je doet om tijdens de laatste winterdagen en in de vroege lente deze frisse energiebommetjes te zien bloeien in je tuin! Sneeuwklokjes geven elke tuin een stijlvolle toets van tere en pure schoonheid. En NU is het dè moment om ze aan te planten in je tuin!

Ga hier meteen naar het bestelformulier.

 

 

Sneeuwklokjes in ’t Groen

Wij verkopen onze sneeuwklokjes ‘In ’t Groen’, dat wil zeggen mét wortels, bladeren en bloem. Zo rooien we ze in het vroege voorjaar, waarna we ze direct aan onze klanten versturen. Het is de bedoeling dat de sneeuwklokjes daar zo snel mogelijk weer de grond in gaan. Meestal zullen ze nog een paar weken groen blijven, waarna het blad vergeelt en verdwijnt. Pas het volgend voorjaar zijn de sneeuwklokjes ten volle te bewonderen, maar dan komen ze ook op alsof ze er altijd al gestaan hebben. In de jaren daarop zullen ze zich snel vermeerderen.

Bij de sneeuwklokjes die u droog kunt kopen – in de herfst, in een zakje – is het resultaat vaak teleurstellend. Vaak zijn die bolletjes al verdroogd of versteend voor ze de grond in gaan, en schieten daardoor geen wortel meer. Als ze dat wel doen, duurt het vaak nog jaren voor ze echt op gang komen.

Vandaar dat wij er voor kiezen om onze sneeuwklokjes in ’t groen te verkopen. Er is één nadeel aan het planten van sneeuwklokjes in ’t Groen: u moet bijna een jaar wachten voordat u ten volle van uw aangeschafte sneeuwklokjes kunt genieten. Maar dit geduld wordt in de volgende jaren dubbel en dwars goed gemaakt door een steeds groter aantal bloemen.

 

Natuurlijk biologisch!

Biologische sneeuwklokjes zijn gekweekt in een natuurlijke omgeving op een biologisch bedrijf zonder dat er chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest bij zijn komen kijken. Gezonde bollen vol energie dus!

 

Bestellen is eenvoudig!

Hoe gaat dat in zijn werk? Hier gaan we!

  1. Vul je het aantal sneeuwklokjes dat je wenst te bestellen in op het bestelformulier dat je hier vindt.
  2. Nadien krijg je een mail waarin nog eens duidelijk vermeld staat hoeveel je dient te betalen. Van zodra je betaald hebt, is je bestelling in orde.
  3. Je mag je bestelling thuis verwachten rond 26 maart! Je krijgt hierbij ook een mini-handleiding met tips voor de aanplanting.

Bestel nu meteen! Bestellen kan nog tot 17 maart.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *