Manifest

Mijn Manifest

 

Mijn innerlijke drijfveer waarom ik bezig ben met tuinen:

Ik ben gepassioneerd door het creëren van schoonheid. En het liefst ben ik daarbij bezig met levende materie, omdat dat aardend werkt, en zo kom ik uit in de tuin. Die twee zaken gecombineerd, schoonheid creëren in tuinen is een enorme drijfveer voor mij. Het is iets sterkers dan mezelf. Alsof ik gedreven word om dit te doen. Het is dan ook overduidelijk mijn opdracht in dit leven is om met deze passie aan de slag te gaan. Het bezig zijn met tuinen geeft me veel en oprecht plezier, voor mij is elke tuin (hoe klein of hoe groot ook) een oneindige bron van inspiratie en ik kan me er helemaal in uitleven.

Het fascineert me om van een tuin een sprankelend harmonisch geheel te maken zodat die veel positieve energie uitstraalt. Juiste verhoudingen en vormen zoeken om het geheel te doen kloppen. Spreek me over de Gulden Snede, de Geheime Geometrie en de Fibonacci reeks en ik hang aan je lippen: goddelijke verhoudingen die kunst en natuur verbinden in alle tijden en culturen: pure magie! Ik hou ervan om het ontwerpen van een tuin als een vorm van kunst te zien. Het tekenen van een tuinplan is immers een wonderlijk proces dat plaatsvindt, steeds in andere vormen, kleuren en geuren: een oneindige variatie.  Ik geraak er nooit op uitgekeken. Ik leer altijd bij.

Ik geniet met volle teugen en met heel mijn hart van tuinen te tekenen. Ik heb meer ideeën dan ik ooit ga kunnen gebruiken. En ik wil mijn talent van creativiteit graag steeds opnieuw uitdagen. Elke tuin waar ik meer schoonheid kan creëren is voor mij een geslaagde missie in mijn groots plan om op zoveel mogelijk plaatsen zoveel mogelijk schoonheid te creëren.

 

 

Wil jij – net als ik – de volgende ervaringen

beleven, voelen en zien  in jouw tuin:

 

 • Ik wil meer genieten van mijn tuin. Een tuin moet een rustpunt bieden in het drukke leven van de meeste mensen. Een veilige plek waar ik me kan herbronnen, terug dicht bij zichzelf kan komen, en terug volledig in hun kracht kunnen gaan staan. Een tuin is een groene buitenruimte gericht op innerlijke rust.
 • Ik wil opnieuw leren (of me herinneren) hoe ik  die innerlijke rust met behulp van mijn tuin kan terugvinden: hoe ik in mijn tuin mijn zintuigen kan wakker maken en versterken: hoe ik bewust kan leren stilstaan bij de schoonheid van kleuren, geuren, geluiden, smaken.
 • Ik wil graag kennis én voeling krijgen over de seizoenen in mijn tuin en de daarbij horende ‘circle of life’: seizoensgebonden karweitjes in de tuin, inzichten in de natuurlijke processen en kringloop in de tuin.
 • Ik wil ook heel veel schoonheid in mijn tuin, want dat is mijn ultieme streven doorheen alles: schoonheid in symbiose met natuurlijkheid.
 • Ik wil ook nog meer inzicht krijgen in de natuurlijkheid van de keuze voor een ecologische manier van werken en denken: respect voor alle leven. En meer inzicht krijgen (én voelen) over mijn eigen plaats in het grote geheel.
 • Ik wil mezelf inspireren en praktische ideeën vinden voor mijn tuin, mijn fantasie prikkelen, mezelf laten kennis maken met (en eventueel inwijden in) oeroude tradities in tuinen en de natuur.
 • Ik wil mezelf prikkelen om de magie van de natuur in mijn tuin te bewonderen.
 • Ik wil mezelf ook meenemen naar inspirerende plekken en tuinen om zoveel mogelijk moois te zien om die schoonheid ook te delen met iedereen die het wil horen.
 • Ik wil uitzoeken en uitvinden wat het genezend (therapeutisch) effect is van een tuin (maar ook natuur en groen) voor mijzelf en mijn dierbaren. Met als onderdeel de betekenis en symboliek van elke soort plant, van de kleur van bloemen.
 • Ik wil ook inzicht verwerven in welke natuurlijke vormen bevorderlijk zijn voor een goed aanvoelen in de tuin, de intuïtieve versie van de leer van de Feng Shui. De kracht van zachtheid.
 • Ik wil vooral terug leren voelen en dit aan de hand van mijn tuin: mezelf uit mijn hoofd laten afdalen naar mijn hart en buik en op die manier hen dichter bij mijzelf te brengen. Omdat ik denk dat ik daar gelukkiger van word. En daarmee dan ook iedereen rondom mij!

 

Wil jij dit ook voor jezelf en in je tuin ,  

dan hebben we een klik!

 

Dit geeft je duidelijkheid over waarom ik doe wat ik doe en hoe ik het doe!

Maar mocht je nog vragen hebben, let me know! Ik vind het een zalige bezigheid om hiermee bezig te zijn!