Visie

Mijn visie op tuinen

 

Creëer een stukje paradijs

Jouw tuin is het stukje aarde dat jij kan omvormen tot je eigen plek: thuiskomen in je eigen tuin. Wat is er heerlijker dan tijdens of na een drukke dag tot rust te komen in je eigen prachtige tuin? Een mooie tuin nodigt uit om te genieten. Je hebt er plekjes waar je helemaal op je gemak bent. Ieder heeft zo zijn eigen behoeften en wensen. Kinderen willen spelen, volwassenen willen misschien ook wel graag een rustig plekje om een boekje te lezen bij een koffietje.

 

Wat heb jij nodig (in jouw tuin)?

Op deze vraag zoek ik samen met jullie de antwoorden tijdens het ontwerpproces. Ga de zoektocht aan en creëer samen met mij de tuin van je dromen!

Elke tuin heeft zijn eigenheid (net als een levend wezen), zijn krachtige plekken waartoe je wordt aangetrokken. Die probeer ik optimaal tot zijn recht te laten komen in het ontwerp zodat je echt voelt dat alles zijn juiste plaats heeft en de tuin straalt als een pareltje! Hier kan jij volop genieten!

 

Verwevenheid

De tuinen die ik teken zijn vaak een verweven geheel van siertuin, moestuin, speelruimte voor kinderen, kippen, hond en schapen, vuurplek, boomgaard…   In een geslaagd ontwerp smelt dit samen tot één groot samenhangend geheel: jullie droomplek. Een smal doorkijkje en kronkelende paadjes wekken nieuwsgierigheid op en blijven verrassen.

 

Organische vormen

“Van nature” teken ik vaak organische (lees- rond en afgeronde) vormen in tuinontwerpen, die prikkelen de zintuigen volgens mij meer en nodigen méér uit tot genieten.

 

Ecologie

Ecologie en duurzaamheid zijn voor mij zo’n vanzelfsprekendheid dat ik het bijna zou vergeten te vermelden! Je tuin is jouw eigen stukje aarde waar je zorg voor kan en mag dragen. Het ontwerp is ecologisch in die zin dat het ervoor zorgt dat het beheer van de tuin is aangepast aan de mogelijkheden en wensen van de eigenaar. De bodem wordt zoveel mogelijk bedekt zodat er minder onkruidgroei mogelijk is. Bij de plantenkeuze kies ik voor soorten die zich  thuis voelen in de tuin, aangepast aan bodem en klimaat.

 

Dynamiek

Tuinen zijn dynamisch en steeds in beweging. Ik kies voor planten, struiken en bomen die aangepast zijn aan de grootte van de tuin, de bodem en de hoeveelheid licht. Bomen en struiken die tot hun volwaardige grootte kunnen uitgroeien zijn zo’n grote meerwaarde in een tuin. Ik vind het ook belangrijk om de seizoenen duidelijk tot uiting te laten komen in de tuin, dat werkt heel aardend (lees: minder saai!). Een tuin als levend wezen!

 

Krachtplek

Een tuin ontwerpen is een boeiend proces. Maak van je tuin je krachtplek. Waar je tot rust komt, waar je je kan herbronnen en waar je nieuwe inspiratie vindt om die krachtig neer te zetten in de wereld.

 

Mijn manifest

Lees hier mijn manifest: dit is mijn grote drijfveer waarom ik doe wat ik doe!