Ont-moet-ing met jezelf

Ont-moet-ing met jezelf

Wat mag je verwachten van deze cursus?

In de cursus ‘Ont-moet-ing met jezelf’ ga je op ontdekkingstocht in jezelf.  Het is een cursus die bestaat uit 5 modules waarbij je makkelijkst start bij de eerste, maar het hoeft allemaal niet zo strikt. Bekijk en voel voor jezelf wat nuttig is voor jou en vooral: waar jij zin hebt om mee te starten!  In totaal bevat deze cursus 44 lessen die je telkens weer een stapje verder op je weg zetten.

Is deze cursus iets voor jou?

Deze cursus is voor alle vrouwen die zichzelf beter willen leren kennen, begrijpen en willen leren om dichter bij zichzelf te staan. Vrouwen die de zoektocht naar hun levensopdracht ter harte willen nemen omdat ze – net als ik – hunkeren naar meer diepgang en vervulling in hun leven. We leren ook om in onze vrouwelijke kracht te gaan staan, en vooral: op de juiste zachte maar krachtige vrouwelijke manier.

de vijf modules in deze cursus

Deze grote cursus bevat 5 modules én een bonus:

Hieronder geef ik meer uitleg bij elk van de modules:

In de eerste module ‘Wie ben ik?’ gaan we diep graven in wie je eigenlijk bent in je diepste puurste vorm. Zodat je een duidelijk zicht krijgt op wie je bent, wat je waarden zijn en waar je door vervuld wordt.

Nadien kan je de stap zetten om uit te zoeken en vinden wat je levensopdracht is. Dat doen we in de lessen van de tweede module –

‘Wat is mijn levensopdracht?’. Een grote vraag die met kleine stapjes steeds helderder en duidelijker zal worden, ook voor jou!

Wat mij een nieuwe manier van leven heeft gegeven is de ontwikkeling van mijn vrouwelijke kracht waardoor ik sterker in mijn leven en in de wereld sta maar dan wel op een vrouwelijke manier, op mijn eigen manier. In de lessen van de derde module rond –

‘Vrouwelijke kracht ontwikkelen en inzetten’ gaan we hiermee aan de slag.

Maar natuurlijk kom je onderweg hindernissen tegen. Hoe ga je daarmee om? Hoe kan je deze hindernissen bekijken als manieren om je nog sterker te maken? Dat leren we samen in de lessen van de vierde module – 

‘Ik ben onderweg… over berg en dal’.  Ik ben onderweg, net als jullie en dat is net de kracht van deze groep: we zijn allemaal onderweg en kunnen elkaar helpen als we even vast te komen zitten op onze weg.

En natuurlijk is de meesten onder ons een groot verlangen om verbinding te leggen met andere mensen. Om positief te raken en geraakt te worden in onze essentie. Hiermee gaan we aan de slag in de vijfde module – 

‘Leven vanuit en in verbinding met anderen’

Deze module zal beschikbaar zijn in januari 2018.

Een bonus en ook het laatste module in de cursus ‘Ont-moet-ing van jezelf’ is de cursus rond overvloed en meer geluk creëren in je leven: de 9 experimenten volgens E Squared.  Deze bonus zal beschikbaar zijn vanaf de lente 2018.

Door een positieve kijk en aan de hand van  leuke oefeningen die je meteen kan toepassen in je leven. Het zijn negen oefeningen die gebaseerd zijn op het boek E Squared van Pam Grout. Je kan ze volgen als een losse cursus of als supplement bij ‘Ont-moet-ing met jezelf’.

Deze cursus is een leuke aanvulling bij de cursus ‘Ont-moet-ing van jezelf’. Met het boek van Pam Grout ondernemen we lichte speelse oefeningen voor méér OVERVLOED in je leven. Zodat overvloed de nieuwe norm wordt in je leven. Hier leer je dat je niet alles ‘zwaar’ moet maken maar dat het ook LICHT kan aanvoelen: licht + eenvoudig + prettig + grappig + speels! Het gaat over dankbaarheid, ‘simpel’ leven, lachen, … Deze oefeningen brengen méér speelsheid in je leven. Samen spelen we het leven op een lichte luchtige manier. Dit is de weg naar overvloed in jouw leven! Op àlle vlakken waar jij dat wenst!

Hoe ziet een les eruit?

Een les gaat over één bepaald fragment van het thema en bestaat uit een tekst, al dan niet met een begeleidend filmpje en vaak ook een tekening die ik erbij maak. Op die manier probeer ik je op verschillende manieren op een leuke manier in beweging te zetten. Eigenlijk zet ik mezelf gewoon in beweging en hoop ik dat het daardoor ook lukt om jou mee te krijgen. Het is de bedoeling om jou tot nadenken aan te zetten maar vooral inzichten te geven waar je praktisch mee aan de slag kan. Sommige lessen zullen voor jou eerder een reminder zijn, met andere lessen zal je wat meer in de diepte moeten gaan.

Waarom heb ik deze cursus gemaakt?

Toen ik een aantal jaren geleden een stevige burnout kreeg, ben ik op zoek gegaan naar een andere manier van leven. Te beginnen bij het leren kennen van mezelf om zo dichter bij mezelf te komen. Als ik mijn eigen waarden beter in beeld zou krijgen, zou mijn eigenwaarde ook mee groeien. Maar het ging veel verder dan dat en werd een boeiende tocht naar méér en méér mezelf zijn en mezelf durven tonen zoals ik ben. Ik ben zo blij dat ik deze ontdekkingstocht naar mezelf heb aangegaan dat ik alle vrouwen kan aanraden om het zelf ook te doen. Het heeft me veel dichter bij mezelf en mijn zelf (mijn zieleopdracht) gebracht. Een heerlijk gevoel!

Ben je hélemaal overtuigd?

Wil je je meteen lid maken? Dat kan hier!

Of ga hier terug naar het overzicht van de cursussen.