Sofie

Over mijzelf

Ik ben Sofie Hoste, geboren in 1974 (reken zelf maar uit!) en ik ben blij om jullie mee te delen dat ik na een lange tocht met talrijke interessante en inspirerende omzwervingen terug ben thuisgekomen bij mijn passie voor tuinen!

Ik heb bio-ingenieur aan de KULeuven gestudeerd omdat ik gepassioneerd ben voor alles wat leeft, bloeit en groeit. Ik heb drie jaar gewerkt als milieuambtenaar in de prachtige gemeente Lubbeek, ondertussen heb ik fotografie gestudeerd aan het SLAC in Leuven vanuit mijn passie voor schoonheid en een onstuitbare drang om het mooie te vangen...

Ik heb 7 jaren gewerkt bij Velt, de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, waar ik eerst bezig was rond het thema biologische landbouw en nadien een hele tijd met ecologisch tuinieren. Dat voelde als "eindelijk thuiskomen"! Toen ben ik ook als zelfstandige tuinontwerper gestart. En als fotografe. Ik deed fantastische opdrachten voor Stad Leuven, provincie Vlaams-Brabant.  Ik ben eeuwig nieuwsgierig en blijf daarom altijd bijleren en werd toen ook natuurgids.

Nadien heb ik 7 jaren gewerkt op een fantastisch project 'Bio zoekt Boer' dat ik uit de Vlaamse grond stampte, een project dat ijverde voor méér biologische landbouw in Vlaanderen.

Maar sinds kort kom ik dus terug uit bij mijn tuinpassie en ontwerp ik opnieuw tuinen.

 

Back on my track!

 

Hier lees je waarom ik zo graag doe wat ik doe! Het is mijn heilig manifest, de grote drijfveer in mijn leven.

 

Ik ben ook mama van twee tienerzonen, stiefmama van een tienerdochter en partner van mijn held Wouter. Daarnaast hou ik heel erg veel van muziek, tango dansen, schrijven, tekenen, schilderen, nieuwe dingen ontdekken met al mijn zintuigen.

 

 

Wil je nog meer over mij weten? Dan kan je altijd eens een kijkje gaan nemen op deze blog:

https://levendeaarde.wordpress.com

Deze persoonlijke blog is voor mij een extra uitlaatklep voor ideeën en inzichten die ik tegenkom als ik in de tuin aan het werken ben of als ik ga wandelen in de natuur...      

Mijn ondergrondse stroom van inspiratie voor mijn ontwerpen... langzaamaan laat ik het allemaal samen vloeien, want het zijn twee delen van mezelf die onlosmakelijk verbonden zijn.

 

Wees welkom!