Running to stand still

Running to stand still

Wat mag je verwachten van deze cursus?

Het is werkelijk héérlijk om jezelf in beweging te zetten en de stroom aan inspiratie die daaruit vrijkomt is waanzinnig. Unstoppable! De cursus ‘Running to stand still’ geeft je inspiratie, ideeën en tips om jezelf in beweging te zetten en te leren omgaan met de dingen die je onderweg tegenkomt. Er zitten ondertussen 21 lessen in deze cursus maar er zullen er nog geregeld bij komen. Het blijft namelijk verder borrelen…

Is deze cursus iets voor jou?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die graag meer wil bewegen in haar leven maar die een afkeer heeft tegen prestatiegericht sporten.  In deze cursus gaan we wég van die prestatie. Het kan zijn dat je terug meer gaat wandelen, joggen, zwemmen of fietsen. Dat maakt niet uit. Je merkt na een tijdje dat door op de juiste manier te bewegen, met de juiste intentie, en door goed te luisteren naar je lichaam, dat je een fantastisch gevoel krijgt. Het gaat hier niet om hoeveel je beweegt en op welke manier, maar wel dàt je beweegt. Dat zet allerlei wonderlijke mechanismen in je lichaam in beweging. Het gaat om een wisselwerking tussen lichaam en geest.

BEWEGEN volgens de cyclus van de maan en op je eigen ritme. Zet je lichaam in beweging en als vanzelf komt alles in je leven in beweging. De flow in je lichaam zet je hele leven in actiemodus. Beweging kan op allerlei manieren, lopen, wandelen, fietsen, … kies waar je zelf maar zin in hebt. Misschien had deze cursus beter MOVING to stand still geheten, maar met running bedoel ik op eender welke vorm van beweging die bij jou past.

Waarom heb ik deze cursus gemaakt?

Ik heb door een (te) druk leven, een burnout en een sputterend lichaam een flink aantal jaren weinig bewogen. En ik merkte dat ik niet helemaal beter werd. Dat stuk van bewegen ontbrak in mijn ‘masterplan’ om terug gezond te worden. Het heeft me veel pogingen gekost om erachter te komen op welke manier ik dan mezelf in beweging moest zetten. Ik herviel telkens in het méér en méér willen bereiken en moest dan telkens weer van O herbeginnen. Ondertussen heb ik een manier gevonden die wel haalbaar is én waar ik bovendien veel vreugde en plezier uit haal. En die manier wil ik graag met jou delen!

Hoe ziet een les eruit?

Een les gaat over één bepaald fragment van het thema en bestaat uit een tekst, al dan niet met een begeleidend filmpje en vaak ook een tekening die ik erbij maak. Op die manier probeer ik je op verschillende manieren op een leuke manier in beweging te zetten. Eigenlijk zet ik mezelf gewoon in beweging en hoop ik dat het daardoor ook lukt om jou mee te krijgen. Het is de bedoeling om jou tot nadenken aan te zetten maar vooral inzichten te geven waar je praktisch mee aan de slag kan. Sommige lessen zullen voor jou eerder een reminder zijn, met andere lessen zal je wat meer in de diepte moeten gaan.

In dit filmpje geef ik je wat meer uitleg over deze cursus:

In het volgende filmpje geef ik je een voorbeeld van hoe zo’n filmpje eruit ziet. Deze cursus van ‘Running to Stand Still’ zijn losse filmpjes die elk op zichzelf staan en die je dus ook zo kan bekijken. Maar eigenlijk vormen ze ook een geheel, want ze gaan over Het Leven, en geven je tips om gelukkig(er) te leven!  Hiermee krijg je al een eerste idee van wat je kan verwachten!

Zoals ik aan jou vraag om met zachtheid naar dit filmpje te kijken, is het ook en vooral (!) een grote oproep om met veel zachtheid naar jezélf te kijken én naar de mensen rondom jou. We groeien allemaal, stap voor stap. En het lijkt me superfijn om onze ervaringen daarin met elkaar te delen! Als een soort ‘sisterhood’!

Ben je hélemaal overtuigd?

Wil je je meteen lid maken? Dat kan hier!

Of ga hier terug naar het overzicht van de cursussen.