Secret Garden oude versie – dit niet meer gebruiken –

The Secret Garden

 

Ga hier meteen naar het overzicht van alle cursussen die momenteel in de Secret Garden op jou staan te wachten!

 

Wat mag je verwachten in de Secret Garden?

Leren om meer vervulling te brengen in je leven

Ik ben naast het ontwerpen van tuinen momenteel ook volop online cursussen aan het maken en de inhoud ervan zal concreet gaan over het ontwikkelen, beleven en inzetten van je vrouwelijke kracht, het leven volgens de natuurlijke cyclussen en ritme van de maand en het jaar in verbinding met de natuur, het ontdekken van je innerlijke voelen en dat omzetten naar uiterlijke vormen in je eigen leven.

 

Vind je eigen ritme

Het zijn online cursussen wat betekent dat je dit op je eigen ritme kan doen én in je eigen omgeving. Je hoeft er dus niet de deur voor uit, je kan het doen als je even tijd hebt, als een momentje voor jezelf. Zo blijft het een gemakkelijk toegankelijke manier voor iedereen die graag wil werken aan zichzelf!

 

Samen

Onder elke filmpje en bijhorende tekeningen en tekst zal RUIMTE zijn waar jij zelf (enkel als je dat graag wil) je eigen ervaringen kan delen in de besloten groep van de Secret Garden. Op die manier ontstaat er interactie en verbondenheid, kunnen we van elkaar leren en groeien we samen.

 

Waarom wil ik dit zo graag doen?

Ik heb zelf een diep verlangen om vanuit mijn hectische leven terug te gaan leven volgens de natuurlijke cyclus, volgens mijn natuurlijke ritme, zodat ik op tijd RUST kan vinden, vandaaruit kan HERBRONNEN en met NIEUWE INSPIRATIE terug krachtig verder te gaan in de voor mij juiste en de door mij bewust gekozen richting.

Deze cursussen zijn ontstaan vanuit mijn eigen wens om op een andere manier te gaan leven, waar ik me meer verbonden voel met de natuur, met de natuurlijke cyclussen van de maan, van dag en nacht, van de seizoenen en doorheen de  (magische 7) jaren. Verbonden met het grotere geheel. De maan geeft met haar cyclus de vrouwelijke cyclus weer en leert ons veel over wanneer het tijd is om naar buiten te treden en wanneer het tijd is om terug naar binnen bij jezelf te gaan.

Zo wil ik terug gaan leven: ik wil kennis opdoen hierover, stap voor stap,  én het in mijn dagelijkse leven vorm geven. Zodat ik mezelf vrij kan voelen binnen deze natuurlijke cyclus. Zodat ik voel dat ik dichter bij mezelf leef en authentieker mezelf ben in mijn leven. Back on my track!

Door het leven op het ritme van de maan kom je als vrouw helemaal in je vrouwelijke kracht. In deze verschillende cursussen leer je hoe je dit kan aanpakken op verschillende manieren. Elke cursus pakt een onderdeel aan van vrouwelijke kracht, maar het past wonderwel mooi samen in één geheel, als zorg voor je lichaam én ziel.

 

Welke cursussen zijn op dit moment al gepland?

Ga hier naar het overzicht van alle cursussen die momenteel in de Secret Garden op jou staan te wachten!

Als je wil kan je het hier bekijken in dit filmpje.

Ik heb alle cursussen die momenteel al in de Secret Garden staan hieronder ook even kort toegelicht.

  • MAANTIJDEN:  voor een leven volgens de CYCLUS VAN DE MAAN

Als vrouw wil ik terug in verbinding met de maan leven. Haar cyclus geeft op een eenvoudige manier de natuurlijke cyclus van de vrouw weer. Het is zo eenvoudig en zo natuurlijk, maar veel vrouwen (waaronder ik) zijn er van vervreemd geraakt en krijgen daardoor allerlei ‘kwalen’ zoals PMS. Ik leer je in deze cursus hoe je terug in evenwicht kan komen, over het verschil tussen de rode cyclus en de witte, over PMS, over hoe allerlei cyclussen precies in elkaar passen en over allerlei belangrijke dingen die vrouwen terug in hun natuurlijke cyclus brengen. Ik heb er zoveel zin in! Hopelijk krijg jij ook zin om mee in deze cursus te stappen. En kunnen we samen onderweg op deze  heldentocht!

In dit filmpje geef ik een korte uitleg over deze belangrijke e-course rond maan-tijden.

 

      • RUNNING TO STAND STILL 

BEWEGEN volgens de cyclus van de maan en op je eigen ritme. Zet je lichaam in beweging en als vanzelf komt alles in je leven in beweging. De flow in je lichaam zet je hele leven in actiemodus. Beweging kan op allerlei manieren, lopen, wandelen, fietsen, … kies waar je zelf maar zin in hebt. Misschien heet deze cursus daarom beter MOVING to stand still, maar dat wordt later wel duidelijk.

In dit filmpje geef ik je wat meer uitleg over deze e-course:

In het volgende filmpje geef ik je een voorbeeld van hoe zo’n filmpje eruit ziet.  Deze cursus van ‘Running to Stand Still’ zijn losse filmpjes die elk op zichzelf staan en die je dus ook zo kan bekijken. Maar eigenlijk vormen ze ook een geheel, want ze gaan over Het Leven, en geven je tips om gelukkig(er) te leven!  Hiermee krijg je al een eerste idee van wat je kan verwachten!

Zoals ik aan jou vraag om met zachtheid naar dit filmpje te kijken, is het ook een grote oproep om met veel zachtheid naar jezelf te kijken en naar de mensen rondom jou. We groeien allemaal, stap voor stap. En het lijkt me superfijn om onze ervaringen daarin met elkaar te delen! Als een soort ‘sisterhood’!

 

      • DE 12 HEILIGE NACHTEN

HerBRONnen en STILTE maken om bij jezelf te komen in de periode tussen kerstmis en rond nieuwjaar. Zo rond je het jaar mooi af én zo maak je een frisse nieuwe start voor het volgende jaar en zet je intenties voor het nieuwe jaar. Dit is een 12-daagse innerlijke reis aan de hand van het inspirerende boek ‘The Artist’s Way‘ van Julia Cameron.  Het is zo krachtig om intenties te plaatsen! Wat wil jij in jouw leven? Samen gaan we daarnaar op zoek en als het duidelijk is, dan kan je je droom voeden en verder laten groeien!

 

      • E SQUARED

Deze cursus is een leuke aanvulling bij de cursus ‘Ont-moet-ing van jezelf’. Met het boek van Pam Grout ondernemen we lichte speelse oefeningen voor méér OVERVLOED in je leven. Zodat overvloed de nieuwe norm wordt in je leven. Hier leer je dat je niet alles ‘zwaar’ moet maken maar dat het ook LICHT kan aanvoelen: licht + eenvoudig + prettig + grappig + speels! Het gaat over dankbaarheid, ‘simpel’ leven, lachen, … Deze oefeningen brengen méér speelsheid in je leven. Samen spelen we het leven op een lichte luchtige manier. Dit is de weg naar overvloed in jouw leven! Op àlle vlakken waar jij dat wenst!

 

Hoe werkt dat, zo’n online cursus?

Een e-course of online cursus volg je op je eigen tempo: waar en wanneer je dat zelf wil!  We maken er wel een interactieve cursus van, je kan je eigen ervaringen delen met mij en met de andere mensen in de groep, waardoor je op een aangename manier heel erg veel bijleert over het thema.  Belangrijk: je mag delen wat je wil, maar het moet niet. Je kan ook gewoon kijken naar wat voor jou interessant is.   Het wordt een besloten groep waar enkel mensen die ervoor kiezen aan kunnen deelnemen. Dat creëert een veilige plek waar je jezelf mag zijn en tonen (als je dat wil). We creëren een sfeer van gezelligheid, warmte en een veilig nest. Zodat je je vleugels kan uitslaan op het moment dat jij er klaar voor bent. Een oefenruimte om bij te leren van elkaar en om jezelf te laten zien zoals je bent. Creëer binnen deze community van de Secret Garden je eigen Sacred Garden, jouw Sacred Space om helemaal in jouw kracht te komen.

 

Is dit iets voor jou?

Deze cursussen zetten je zelf in BEWEGING. Ontwikkel en activeer het innerlijk kompas van jouw leven!  En LEEF op die manier weer één met jouw natuur!

Dit is voor mezelf net als voor jou een groots levenslang leerproces. Ook ik weet lang niet alles en sta nog maar aan het begin van deze weg. En ik vind het gewoonweg véél leuker om samen deze weg te gaan. Daarom wil ik je graag uitnodigen om  hieraan deel te nemen! Zodat we samen op weg gaan naar een krachtige en juiste vorm van vrouw zijn.

Dus ja, dit is een community voor en door VROUWEN. Een soort virtuele (maar werkelijk ook een reële!) vrouwencirkel waar we elk op een laagdrempelige manier – en op ons eigen ritme – contact leren maken met ons eigen vrouw zijn. Het is niet dat mannen hier niet welkom zijn, en het zou zelfs heel fijn zijn als mannen ‘de vrouw’ beter zouden begrijpen vanuit hun natuurlijke cycli. Dus misschien brei ik er eens een stukje aan dat specifiek hierop gericht is. Maar mijn focus gaat nu uit naar vrouwen: zodat zij zich beter in hun vel gaan voelen, zodat ze gaan stralen als nooit tevoren en terug in verbinding met zichzelf staan én met de wereld.

 

Wanneer gaan we van start?

Héél binnenkort gaan we écht van start! En dan creëer je vanuit de wijsheden die opborrelen uit de Secret Garden Community jouw eigen Sacred Garden!  We starten in december met de 12 Heilige Nachten. Dat is een tocht die we samen aangaan. Je krijgt dat regelmatig een mailtje met de volgende les in de cursus. Een soort reminder. Het staat je natuurlijk vrij om daar actief of passief bij aan te sluiten. Of gewoon op je eentje een andere cursus te doen die meer aan jou trekt op dit moment. Jij hebt zelf altijd de keuze.

“Is er géén tijd of is er niets dan tijd?”

Je kan op elk moment in de Secret Garden instappen. Er zijn altijd cursussen die je vrij kan doen wanneer je dat wil en er zijn ook cursussen die we samen doen, als je dat wil.

Nieuwsgierig geworden? Wil je graag meer informatie hierover? 

Stuur me dan een mail (sofie@tuineninbeweging.be) met je vraag en ik probeer die zo goed als ik kan te beantwoorden!

Ga hier naar het overzicht van alle cursussen die momenteel in de Secret Garden op jou staan te wachten!

Wees welkom!

 

Over de complementariteit van Tuinen in Beweging en Secret Garden
Een filmpje over het vervullend gevoel dat ik heb bij deze projecten die elkaar zo mooi verrijken!
Heb je nog vragen?
Laat het mij zeker weten! sofie@tuineninbeweging.be