(s)Hero’s Journey

Start your (s)Hero’s Journey

Wat mag je verwachten van deze cursus?

Deze (s)Hero’s Journey is voor alle vrouwen die toe zijn aan de eerste stap op weg naar een nieuw en ander leven. Een plek waar je opstaat na tegenslagen en je niet meer laat tegenhouden door de beperkingen van je lichaam of de situatie waar je in zit. Waar je andere vrouwen ontmoet, die ook na lange tijd, echt willen gaan staan voor wie ze zijn en die toe zijn aan het maken van hun eigen sHero’s Journey!  Omdat het tijd wordt dat je het leven in je eigen hand neemt en je hart vult met plezier en moed!

You are the writer of your own story!

Doe jij mee?

Een plan maken helpt je om in actie te komen. Het laat je de stappen zien en het allerbelangrijkste: je ziet waar het begin is. Vergeten dromen en verlangens komen weer naar boven en je merkt dat je op ieder moment kunt starten met opnieuw beginnen. Frustraties en verdriet van het verleden of het heden bepalen niet langer meer je gedachten want je leert op verschillende manieren hoe je ze kan laten zijn en laten gaan. Een plan waar je zelf het tempo bepaalt, waar je niet hoeft te zoeken naar de juiste weg en waar je geen diploma voor hoeft te hebben. Hoe fijn is dat! Waar mensen je hand pakken als je dat nodig hebt en je weer, zonder oordeel, op je eigen weg zetten. 

Is het niet tijd om te gaan leven met plezier in je hart? Om jezelf te omarmen en je trots te voelen hoe je het toch allemaal maar doet. Want als jij het niet kiest, kiest een ander voor jou. En wiens leven wil jij leven?

Het is tijd! Your life is calling you!

Wanneer gaat het van start?

Je kan op eigen ritme starten, maar wel liefst op een nieuwe maan. Een nieuwe maan is hét moment om iets nieuws te starten! Deze cursus werd gemaakt tijdens de zomer van 2018 en toen ook samen doorlopen, stap voor stap. We zijn gestart in de veilige omgeving van de Secret Garden, maar wie weet groeit het wel uit tot een grote beweging in de hele wereld??? Wie weet… 

Vanwaar komt de naam van deze cursus?
Deze cursus is gebaseerd op het boek van Joseph Campbell, de Hero’s Journey. Joseph Campbell schreef dit in 1949 maar het is nog steeds heel actueel en van toepassing op àlles wat we door-maken in ons leven. Het is heerlijk om inzicht te hebben in de verschillende stappen van een heldentocht, zodat je ze ook kan zien in je eigen leven.

Alle heldinnen (zoals jij) starten vanuit hun gekende wereld, maar worden dan “ineens”  geroepen om actie te ondernemen, een stap te zetten in het onbekende. Hoe zij geroepen word, kan op verschillende manieren. Soms is het door een ongeluk, ziekte, overlijden, soms door het toedoen van een ander, … Ze krijgen een signaal onderweg, iets dat aan hen trekt.

De volgende fase is het weigeren van deze roeping. Er zijn tal van redenen om je te houden in de omstandigheden waarin je je bevindt. Dat kan bijvoorbeeld plichtbewustzijn, gemak, angst, onzekerheid of bescheidenheid zijn. De roeping wordt aanzien als een weg van problemen en dus negatief. Er wordt dus vaak verkozen om langzaam weg te teren als figurant dan de strijd aan te gaan. Maar als de signalen blijven komen en de lokroep steeds luider gaat klinken moet je echt toch op weg.

Degene die jou als de heldin een extra zetje meegeeft is de mentor. Zij/Hij heeft iets bovennatuurlijk in zich en geeft de held de nodige training, uitrusting of advies, die jou zal helpen op jouw tocht. Je vindt je innerlijke moed en wijsheid.

Het doorbreken van de grens van het gekende is het begin van de transformatie. Je komt terecht in een vreemde wereld met andere waarden en regels. Deze onbekende wereld is een grote proef voor de held. Je vindt hierin vrienden, maar leert ook zijn vijanden kennen. Er zijn testen die het begin van de transformatie inluiden, testen die je vaak nog niet tot een goed eind kan brengen.

In het midden van de reis krijg je vaak te maken met het innerlijke conflict. Je komt het grote obstakel tegen, waarbij hij zijn grootste angst, of zelfs de dood onder ogen moet zien. Hij overwint en komt er herboren en beloond uit. In de klassieke heldenverhalen levert de overwinning de Graal op, een elixir of iets anders begerenswaardig.

Er volgt de weg terug naar jouw gekende wereld, waarbij de behaalde kennis of beloning moet beschermd worden. Je bereikt je thuis, waar duidelijk wordt dat hij een verandering doorgaan heeft. Je hebt de nodige kennis en meesterschap om nu in balans met jezelf te zijn. Vaak ontmoet je in deze fase ook nog veel weerstand van zijn omgeving. Deze overwinnen is de finale loutering, hij voelt nu meesterschap. Je bent een heldin!

Er is een opvallende parallel tussen het verhaal van Joseph Campbell en de tocht die iedereen van ons (dagelijks) doorgaat om de heldin te worden in zijn eigen verhaal. Het pad dat leidt naar een succesvolle loopbaan en een gelukkig leven, is er dus één van moed en volharding en als we het samen aangaan, helemaal niet onoverkomelijk.

Ik vertel je tijdens de cursus elke fase meer in detail zodat je een goed inzicht krijgt in de verschillende fases.

 

Hoe gaat deze cursus in haar werk?

Dit is een oproep aan jou! Your life is calling you!

 • je bakent een eigen project af: een doel dat je voor jezelf wil stellen of een lang verlangd verlangen dat je eindelijk wil vormgeven
  we gaan een hele maan(d) onderweg met deze cursus
 • je werkt op je eigen ritme aan de ‘opdrachten’
 • ik leg je ‘onderweg’ het principe van de Hero’s Journey van Joseph Campbell uit (want die gaan we allemaal!)
 • je kan elke maand opnieuw starten, telkens op volle maan
 • je hoeft niet alles te doen, enkel wat aan je trekt, waar je een sprankel ‘goesting’ van krijgt
 • je kan raad vragen aan deze groep, je kan je eigen ervaringen delen met deze tribe, indien je dat graag wil, de groep kan je steunen in je voornemen en je acties die je onderneemt om het vorm te geven.

Wat zijn mogelijke ideeën voor een eigen project?

In deze cursus is het de bedoeling dat je zelf actief aan de slag gaat met wat jij wil aanpakken in jouw leven!

Op dit moment kan je al starten met de voorbereiding van je (s)Hero’s Journey. Je kan lekker mijmeren en nadenken over welk aspect jij wil veranderen in jouw leven of wat je in je leven wil brengen. Dit is de ‘call’ of de oproep en ook meteen de eerste stap in jouw heldentocht.

Enkele voorbeelden van dingen waarnaar je kan verlangen in je leven:

 • je lichaam terug in een goede gezondheid of basisconditie krijgen en dat maak je dan heel concreet door jezelf bepaalde doelen te stellen, bijvoorbeeld: ik wil meer bewegen, meer water drinken, yoga oefeningen elke morgen, elke dag mediteren, ademhalingsoefeningen, gezond eten, elke dag tijd nemen voor jezelf (en liefst zo concreet mogelijk wat je dan wil doen), een goed slaappatroon installeren, stoppen met nagelbijten, bekkenbodemspieren oefenen, enkele kilo’s afvallen/bijkomen, ..
 • de kunstenaar in jezelf te (her)ontdekken: je creativiteit activeren en dat concreet gemaakt door jezelf heldere doelen te stellen, bijvoorbeeld: ik wil elke dag tekenen, regelmatig een gedicht of tekst schrijven of lezen… (en liefst zo concreet mogelijk hoe vaak je dat wil doen), iets nieuws leren wat je al lang wil leren maar wat er nooit van komt omdat je het tot nu toe geen prioriteit gaf. 
 • Wil jij zelf ook een business uitbouwen, iets nieuws opstarten in je leven en heb je zin om samen ‘onderweg’ te zijn en rond dit thema te werken? De opbouw van je eigen business is ook een echte Hero’s Journey, dat kan ik je verzekeren! Want naast je dromen en verlangens rond je business of werk, heb je natuurlijk ook nog je gezin, familie, huishouden en nog tientallen fronten die je moet zien te combineren. Dat is het leven!  Heb je zin om hier samen rond te werken in de Secret Garden, je ervaringen te delen en samen te groeien in natuurlijk en authentiek ondernemen met hart en ziel?  Dat kan zeker als heldentocht bekeken worden!

Neem iets wat je zelf op dit moment kan ondernemen en waartoe je jezelf wil ‘committen’ om dat waar te maken in je leven. Dat is het voorbereidend werk voor de heldenreis die we gaan maken. En daar kan je nu al over mijmeren. Daar ben ik zelf ook mee bezig nu. Het is een ideale zomerbezigheid om even te bezinnen en nieuwe richting(en) te geven aan je leven.

Ik wil heel graag van jou horen als je zin hebt om mee te doen, dus voel je een sprankel van goesting, laat het mij weten! Laat me ook weten wàt je precies zou willen aanpakken. 

Heb je voorkennis nodig?

Het is niet nodig om andere cursussen gevolgd te hebben maar ik zal regelmatig verwijzen naar andere lessen in cursussen in de Secret Garden want “alles is één” en alles hoort samen. Eens je toegang hebt tot de Secret Garden heb je toegang tot alle cursussen die erin zitten en geloof me, daar ben je even zoet mee. Maar doe wat aan je trekt. Niet alles ineens. Doe het op je eigen tempo. Je hebt tijd.

Hoe vaak krijg je een nieuwe les?
Het zijn 4 lessen gespreid over één maan(d). Elke nieuwe maanfase, elk nieuw kwartier krijg je van mij een mail met een nieuwe les, die je inspireert om stappen te zetten naar jouw droomleven. In die mail verwijs ik naar het online platform van de Secret Garden waar je je eigen ervaringen kan delen, waar je op elke moment vragen kan stellen en antwoorden kan vinden. We zitten in een veilige online omgeving en dus niet op facebook. Op die manier heb je één veilige plek waar je alle info kan vinden. In de mail die je van mij ontvangt, staat ook steeds de link naar de juiste pagina in de Secret Garden.

Hoe ziet een les eruit?

Een les gaat over één stukje van de heldenreis al dan niet met een begeleidend filmpje en vaak ook een tekening die ik erbij maak. Op die manier probeer ik je op verschillende manieren op een leuke manier in beweging te zetten. Eigenlijk zet ik mezelf gewoon in beweging en hoop ik dat het daardoor ook lukt om jou mee te krijgen. Het is de bedoeling om jou tot nadenken aan te zetten maar vooral inzichten te geven waar je praktisch mee aan de slag kan. 

Waarom heb ik deze cursus gemaakt?

Toen ik een aantal jaren geleden een stevige burnout kreeg (de sterke wake up ‘call’), ben ik op zoek gegaan naar een andere manier van leven. Te beginnen bij het leren kennen van mezelf om zo dichter bij mezelf te komen. Als ik mijn eigen waarden beter in beeld zou krijgen, zou mijn eigenwaarde ook mee groeien. Maar het ging veel verder dan dat en werd een boeiende tocht naar méér en méér mezelf zijn en mezelf durven tonen zoals ik ben. Ik ben zo blij dat ik deze ontdekkingstocht naar mezelf heb aangegaan dat ik alle vrouwen kan aanraden om het zelf ook te doen. Het heeft me veel dichter bij mezelf en mijn zelf (mijn zieleopdracht) gebracht. Een heerlijk gevoel!

Ben je hélemaal overtuigd?

 

Hoeveel kost deze cursus?

Je betaalt een jaarabonnement voor de Secret Garden.De prijs daarvan vind je hier!   Daarmee heb je toegang tot deze cursus maar ook alle andere gedurende een heel jaar. Een heel jaar tijd voor jezelf! 

Zeg JA tegen het leven en creëer je eigen droomleven!

 

Hoe kan ik me inschrijven voor deze cursus?

Dat kan door je lid te maken van de Secret Garden.


Maak je nu meteen lid! 
Dat kan hier!

 

Ga hier terug naar het overzicht van de cursussen.