Kinderdagverblijf ’t Eekhoorntje : een warm nest in het groen!

Posted on Posted in kinderdagverblijf, Tuinen in Beweging, tuinontwerp

Meer dan 10 jaar geleden ontwierp ik de tuin van kinderdagverblijf ’t Eekhoorntje waar mijn zonen toen naartoe gingen. Het is een kinderdagverblijf in Kessel-Lo met een grote buitenruimte die wat meer aantrekkingskracht kon gebruiken. Het was een heerlijk proces om te komen tot een plan dat door alle medewerkers gedragen werd: nieuwe meer avontuurlijke speelelementen gekoppeld aan het praktische kant en haalbaarheid.  Met heel veel enthousiasme werden jaar na jaar nieuwe elementen toegevoegd: een speelheuvel(tje), nieuwe glijbanen op een natuurlijke helling, kippen, mooie en veilige poortjes, schaduwbomen, …   Het is er ondertussen een heerlijke plek om te spelen.

Maar wat écht zo fijn was toen ik gisteren nog een een bezoekje bracht aan de tuin is dat de ‘beweging’ nog steeds verdergaat.  Het is een continue evolutie naar meer natuurlijk en avontuurlijk spelen. Er staat nu een laarsjesboom bij de kleuters en de peuters zodat ze ook bij minder mooi weer naar buiten kunnen, kinderen hoeven niet op de verharde paadjes te blijven maar mogen nu ook het gras op. Ik ontdekte ook prachtige natuurlijke materialen zoals acacia stammen die multifunctioneel gebruikt kunnen worden: zitten, stappen, erover, eronder, ernaast, …  De mensen van ’t Eekhoorntje hebben een duidelijke visie en zien het belang van veel buiten spelend ontdekken. Dat doet mij zo deugd!

 

Wil je graag deze tuin bezoeken?  Dat kan op de studiedag van Springzaad op vrijdag 26 oktober over Groene Buitenschoolse opvang. Hier vind je meer info erover.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *