Vanaf vandaag kan je hier bio sneeuwklokjes bestellen!

Posted on Posted in bloembollen, ecologische tuinen, Flower Challenge, Tuinen in Beweging, tuinontwerp

Bestel nu biologische sneeuwklokjes voor je tuin!

Sneeuwklokjes zijn bij de eersten in het voorjaar om je tuin nieuw leven en kleur te geven. Het is een enorme verrijking voor elke tuin. Een must-have! Ik kan het iedereen aanraden! Je zal voelen hoeveel deugd het je doet om tijdens de laatste winterdagen en in de vroege lente deze frisse energiebommetjes te zien bloeien in je tuin! Sneeuwklokjes geven elke tuin een stijlvolle toets van tere en pure schoonheid. En NU is het dè moment om ze aan te planten in je tuin!

Ga hier meteen naar het bestelformulier.

Botanische soort Galanthus nivalis

Wij bieden het ‘gewone sneeuwklokje’ (Galanthus nivalis) aan. ‘Gewoon’ … maar eigenlijk is dit sneeuwklokje buitengewoon! Het liefst groeien ze onder bladverliezende bomen of stuiken of op andere plaatsen waar ’s zomers schaduw is en de grond niet te veel verstoord wordt.

Sneeuwklokjes in ’t Groen

Wij verkopen onze sneeuwklokjes ‘In ’t Groen’, dat wil zeggen mét wortels, bladeren en bloem. Zo rooien we ze in het vroege voorjaar, waarna we ze direct aan onze klanten versturen. Het is de bedoeling dat de sneeuwklokjes daar zo snel mogelijk weer de grond in gaan. Meestal zullen ze nog een paar weken groen blijven, waarna het blad vergeelt en verdwijnt. Pas het volgend voorjaar zijn de sneeuwklokjes ten volle te bewonderen, maar dan komen ze ook op alsof ze er altijd al gestaan hebben. In de jaren daarop zullen ze zich snel vermeerderen.

Bij de sneeuwklokjes die u droog kunt kopen – in de herfst, in een zakje – is het resultaat vaak teleurstellend. Vaak zijn die bolletjes al verdroogd of versteend voor ze de grond in gaan, en schieten daardoor geen wortel meer. Als ze dat wel doen, duurt het vaak nog jaren voor ze echt op gang komen.

Vandaar dat wij er voor kiezen om onze sneeuwklokjes in ’t groen te verkopen. Er is één nadeel aan het planten van sneeuwklokjes in ’t Groen: u moet bijna een jaar wachten voordat u ten volle van uw aangeschafte sneeuwklokjes kunt genieten. Maar dit geduld wordt in de volgende jaren dubbel en dwars goed gemaakt door een steeds groter aantal bloemen.

 

Natuurlijk biologisch!

Biologische sneeuwklokjes zijn gekweekt in een natuurlijke omgeving op een biologisch bedrijf zonder dat er chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest bij zijn komen kijken. Gezonde bollen vol energie dus!  En bovendien geef je er de biologische landbouw een steuntje in de rug mee.

 

Bestellen is eenvoudig!

Hoe gaat dat in zijn werk? Hier gaan we!

  1. Vul je het aantal sneeuwklokjes dat je wenst te bestellen in op het bestelformulier dat je hier vindt.
  2. Nadien krijg je een mail waarin nog eens duidelijk vermeld staat hoeveel je dient te betalen. Van zodra je betaald hebt, is je bestelling in orde.
  3. Je mag je bestelling thuis verwachten rond 26 maart! Je krijgt hierbij ook een mini-handleiding met tips voor de aanplanting.

Bestel nu meteen! Bestellen kan nog tot 17 maart.

 

Bosjes sneeuwklokjes

Ik vind het persoonlijk steeds het mooist als sneeuwklokjes in grote aantallen worden aangeplant.  Zoals dat tegenwoordig ook al in parken gebeurt. Dat kan ook in je eigen tuin! Verwen jezelf én je tuin gul met deze prachtige sneeuwklokjes want ze zijn de sieraden van je tuin. Als je ze in grotere aantallen besteld worden ze goedkoper per stuk.

We bieden sneeuwklokjes aan per 25, 50, 100, 250, 500 en per 1000 stuks. Wil je grotere aantallen bestellen, stuur ons dan een mail en we maken graag een prijsofferte op jouw maat.

 

Prijzen

Omdat we werken met weinig tussenschakels zijn de prijzen van deze biologische bloembollen zo laag als mogelijk gehouden. Als je grotere hoeveelheden bestelt, worden de prijzen goedkoper.

Je bloembollen worden je toegestuurd met de post. We rekenen hiervoor een verzendkost aan van 3 euro binnen België. Als je buiten België woont, vraag ons dan even naar de verzendkosten.

We houden eerlijke prijzen aan die voor iedereen leefbaar zijn: voor de teler van deze biologische prachtbollen, voor mezelf én voor jou! Door een korte keten aan te houden zijn we een heel pak goedkoper dan de traditionele tuincentra.  Het is een uniek product. En bovendien bio!

Bloembollen zijn bovendien een heel goedkoop product als je kijkt wat je ervoor terugkrijgt! Voor relatief weinig geld tover je je tuin om in een prachtige bloemenzee.

Aantal stuks Prijs (incl. BTW)
25 € 17
50 € 31
100 € 55
250 € 130
500 € 252
1000 € 490

 

Sneeuwklokjes vermeerderen zich jaar na jaar

Als een sneeuwklokje zich goed voelt waar hij (zij) geplant wordt, dan vermenigvuldigt het zich vanzelf. Het is een verwilderingsbol. Het gaat als volgt: je plant dit jaar een sneeuwklokje, in het volgende voorjaar komt er een bloem uit. Eén bloem. Na een jaar is het bolletje iets groter geworden en het volgende voorjaar komen er twee bloemen uit. Aan het einde van dat jaar heb je twee bolletjes. Weer een lente verder verschijnen er drie bloemen en een paar maanden later heb je drie bolletjes. En zo verder en zo voort….volgens de reeks 1-1-2-3-5-8-13-21-34……..steeds een nieuw getal door de twee vorige getallen bij elkaar op te tellen.

Elk jaar vermenigvuldigen ze zich met ruim 60% als ze op een plekje staan waar ze zich goed thuis voelen.

Deze getallenreeks heet de reeks van Fibonacci, en de heeft de onderlinge verhouding van de Gulden Snede, waar je, zoals je misschien al wel, weet héél erg verzot op ben! Het wonder van de natuur in jouw tuin!

 

Kadootje geven?

Hé, je kan ook een sneeuwklokjespakket kado doen aan iemand! We sturen dit pakketje dan samen met een mooie en gepersonaliseerde kaart naar iedereen die jij dit graag wil schenken! Een mooi en ecologisch verantwoord geschenk dat veel plezier geeft!

 

Waar kan je sneeuwklokjes aanplanten in je tuin?

Dit sneeuwklokje doet het goed op plaatsen waar in het voorjaar volop zonlicht valt, maar waar de bodem ’s zomers beschaduwd wordt door de bladeren van bomen, struiken of vaste planten. Verder houden sneeuwklokjes erg van een ongestoorde bodem. Waarschijnlijk speelt het samenwerkingsverband (mycorrhiza) dat ze aangaan met bodemschimmels hier een belangrijke rol. Zeker als je hoopt dat de sneeuwklokjes in je tuin vermeerderen is het belangrijk om ze ergens neer te zetten waar zo weinig mogelijk in de grond wordt ‘gerommeld’.

Sneeuwklokjes kunnen het in het gras goed doen, vooral als dit niet al te dik staat. Dat is vaak het geval op beschaduwde plaatsen. Daar waar het grastapijt eerder een mostapijt is. Verder moet het loof van de sneeuwklokjes niet afgemaaid worden tot het in mei of juni afsterft. Dit betekent in de praktijk dat er om de pollen heen gemaaid moet worden.

 

Levering

De bestelling wordt geleverd per post rond 26 maart. Bij de levering zit een planthandleiding met tips voor het beste resultaat. We verpakken jouw sneeuwklokjes in zip-zakjes, waardoor de plantjes niet uitdrogen, zolang het zakje gesloten blijft. Liefst plant je ze natuurlijk zo snel mogelijk na ontvangst maar met deze verpakking steekt het niet op een dag.

 

Aanplanting

Bij de levering ontvang je een mini-planthandleiding met tips voor het beste resultaat. Wil je de bestelde sneeuwklokjes liever door ons laten aanplanten? Dat kan natuurlijk ook! Stuur ons hiervoor een mail op het onderstaande adres.

 

Heb je nog een vraag?

Laat het mij horen! Je kan me mailen op sofiehoste7(at)gmail.com

Bestellen kan hier en nu tot en met zaterdag 17 maart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *