Plantenplezier!

Posted on Posted in ecologische tuinen, Flower Challenge, Tuinen in Beweging, tuinontwerp

Rondwandelen in een mooie plantenkwekerij voelt voor mij aan als een ontdekkingsreis van zoveel schoonheid waar ik gewoonweg van omver val van verwondering!

Ik kan me inbeelden dat het mij hetzelfde gevoel geeft als sommige vrouwen die graag kleren gaan kopen (ik dus niet!) en die van boetiekje tot boetiekje gaan en daar ook helemaal blij van worden.

Gisteren was ik weer eens in één van mijn favoriete vaste plantenkwekerijen in België, bij Jan Spruyt, en het was héérlijk.  Ik was niet van plan om iets te kopen want ik kwam enkel de 63 kisten terugbrengen van aanplantingen deze zomer bij klanten, maar toch MOEST ik enkele soorten meenemen naar huis. Onmogelijk om niets te kopen. Kleur, vorm, grootte, … of soms verleiden ze mij allemaal tegelijk.

Ik verantwoord dat aan mezelf als het ‘uittesten’ van bepaalde soorten voor mijn klanten, maar diep in mezelf weet ik wel beter: ik wil ze gewoon ook hebben en kunnen bekijken in mijn eigen tuin!

Let op: het is echt verslavend! Eens je je bloem hebt gevonden, ga je op zoek naar planten die er bij passen, ga je verder op zoek naar die allermooiste. Van sommige schoonheden kan je echt nooit genoeg hebben.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *