Bloembollen voor overal!

Posted on Posted in ecologische tuinen, Flower Challenge, Geen categorie, Tuinen in Beweging

Sommige bloembollen voelen zich goed in de open ruimte van de tuin (open borders), andere soorten groeien liever als onderbegroeiing in de gesloten ruimte (naast struiken, onder bomen). Maar zo eenvoudig is het onderscheid niet te maken. Veel bloembollen zijn lentebloeiers en groeien en bloeien wanneer er nog geen blaadjes aan de bomen en struiken zijn, de schaduw is dan eerder nog halfschaduw. Dus in hoeverre we een onderscheid kunnen maken is relatief. Bovendien hangt het van nog vele andere factoren af of een bloembol zich ‘thuis’ voelt op de plek waar hij staat, denk maar aan de bodemsoort en het vochtgehalte.

Maar om een beter idee te geven waar je welke bloembol in je tuin kan aanplanten, geef ik je hieronder enkele tips.

Eerder geschikt voor de open ruimte (zon):  sieruien, narcissen en tulpen.

Sieruien zijn duidelijk zonneminnende bloembollen, ze bloeien ook tijdens de zomer en graag op een zonnige plek.

Eerder geschikt voor de gesloten ruimte (halfschaduw): boshyacint (denk maar aan het Hallerbos, maar spijtig genoeg ondertussen al uitverkocht, volgend jaar probeer ik dit wel in het assortiment te krijgen), sneeuwroem, oosterse sterhyacint, blauwe druifjes, sneeuwklokjes (die ga ik waarschijnlijk te koop aanbieden in januari!)

In het gras?

Sommige bloembollen voelen zich goed in het gras of gazon, die kunnen de concurrentie van het gras aan, daar had ik het gisteren al over en kan je hier nalezen.

Dat zijn bijvoorbeeld: krokusjes, narcissen, sieruien. Maar ook sneeuwklokjes kunnen zicht wel aarden in gras als het gras niet té sterk is.

Vele tulpen zijn niet zo geschikt voor in het gras, die zet je beter in een open border waar ze zon hebben.

Meer bloembollen in je tuin?

Bestellen is eenvoudig!

  1. Kiezen: je kijkt hier op onze website welke soorten je wil bestellen.
  2. Bestellen: dit vul je in op het formulier dat je hier vindt.
  3. Betalen: nadien krijg je een mail waarin nog eens duidelijk vermeld staat hoeveel je dient te betalen. Van zodra je betaald hebt, is de  bestelling in orde.
  4. Ontvangen: het duurt ongeveer 2 à 3 weken voor je bestelling thuis ontvangt. Je krijgt ook een mini-handleiding met tips voor de aanplanting na de bestelling.

Bestel nu meteen! Bestellen kan nog tot 6 oktober.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *