Visie

Mijn visie op tuinen

 

Creëer een stukje paradijs

Jouw tuin is het stukje aarde dat jij kan omvormen tot je eigen plek: thuiskomen in je eigen tuin. Wat is er heerlijker dan tijdens of na een drukke dag tot rust te komen in je eigen prachtige tuin? Een mooie tuin nodigt uit om te genieten. Je hebt er plekjes waar je helemaal op je gemak bent. Ieder heeft zo zijn eigen behoeften en wensen. Kinderen willen spelen, volwassenen willen misschien ook wel graag een rustig plekje om een boekje te lezen bij een koffietje.

 

Verwevenheid

De tuinen die ik teken zijn vaak een verweven geheel van siertuin, moestuin, speelruimte voor kinderen, kippen, hond en schapen, vuurplek, boomgaard…   In een geslaagd ontwerp smelt dit samen tot één groot samenhangend geheel: jullie droomplek. Een smal doorkijkje en kronkelende paadjes wekken nieuwsgierigheid op en blijven verrassen.

Organische vormen

“Van nature” teken ik vaak organische (lees- rond en afgeronde) vormen in tuinontwerpen, die prikkelen de zintuigen volgens mij meer en nodigen méér uit tot genieten.

 

Ecologie

Ecologie en duurzaamheid zijn voor mij zo’n vanzelfsprekendheid dat ik het bijna zou vergeten te vermelden! Je tuin is jouw eigen stukje aarde waar je zorg voor kan en mag dragen. Het ontwerp is ecologisch in die zin dat het ervoor zorgt dat het beheer van de tuin is aangepast aan de mogelijkheden en wensen van de eigenaar. De bodem wordt zoveel mogelijk bedekt zodat er minder onkruidgroei mogelijk is. Bij de plantenkeuze kies ik voor soorten die zich  thuis voelen in de tuin, aangepast aan bodem en klimaat.

 

Dynamiek

Tuinen zijn dynamisch en steeds in beweging. Ik kies voor planten, struiken en bomen die aangepast zijn aan de grootte van de tuin, de bodem en de hoeveelheid licht. Bomen en struiken die tot hun volwaardige grootte kunnen uitgroeien zijn zo’n grote meerwaarde in een tuin. Ik vind het ook belangrijk om de seizoenen duidelijk tot uiting te laten komen in de tuin, dat werkt heel aardend (lees: minder saai!). Een tuin als levend wezen!

 

Krachtplek

Een tuin ontwerpen is een boeiend proces. Maak van je tuin je krachtplek. Waar je tot rust komt, waar je je kan herbronnen en waar je nieuwe inspiratie vindt om die krachtig neer te zetten in de wereld.

 

 

Wat heb jij nodig in jouw leven? Wat heb jij nodig in jouw tuin?

Op deze vraag zoek ik samen met jullie de antwoorden tijdens het ontwerpproces. Ga de zoektocht aan en creëer samen met mij de tuin van je dromen!

Elke tuin heeft zijn eigenheid (net als een levend wezen), zijn krachtige plekken waartoe je wordt aangetrokken. Die probeer ik optimaal tot zijn recht te laten komen in het ontwerp zodat je echt voelt dat alles zijn juiste plaats heeft en de tuin straalt als een pareltje! Hier kan jij volop genieten!

 

Lees hieronder mijn manifest: dit is mijn grote drijfveer waarom ik doe wat ik doe!

 

 

 

Mijn Manifest

Dit is mijn innerlijke drijfveer: waarom ik zo graag bezig ben met tuinen.

Ik ben gepassioneerd door het creëren van schoonheid. En het liefst ben ik daarbij bezig met levende materie, omdat dat aardend werkt, en zo kom ik uit in de tuin. Die twee zaken gecombineerd, schoonheid creëren in tuinen is een enorme drijfveer voor mij. Het is iets sterkers dan mezelf. Alsof ik gedreven word om dit te doen. Het is dan ook overduidelijk mijn opdracht in dit leven is om met deze passie aan de slag te gaan. Het bezig zijn met tuinen geeft me veel en oprecht plezier, voor mij is elke tuin (hoe klein of hoe groot ook) een oneindige bron van inspiratie en ik kan me er helemaal in uitleven.

Het fascineert me om van een tuin een sprankelend harmonisch geheel te maken zodat die veel positieve energie uitstraalt. Juiste verhoudingen en vormen zoeken om het geheel te doen kloppen. Spreek me over de Gulden Snede, de Geheime Geometrie en de Fibonacci reeks en ik hang aan je lippen: goddelijke verhoudingen die kunst en natuur verbinden in alle tijden en culturen: pure magie! Ik hou ervan om het ontwerpen van een tuin als een vorm van kunst te zien. Het tekenen van een tuinplan is immers een wonderlijk proces dat plaatsvindt, steeds in andere vormen, kleuren en geuren: een oneindige variatie.  Ik geraak er nooit op uitgekeken. Ik leer altijd bij.

Ik geniet met volle teugen en met heel mijn hart van tuinen te tekenen. Ik heb meer ideeën dan ik ooit ga kunnen gebruiken. En ik wil mijn talent van creativiteit graag steeds opnieuw uitdagen. Elke tuin waar ik meer schoonheid kan creëren is voor mij een geslaagde missie in mijn groots plan om op zoveel mogelijk plaatsen zoveel mogelijk schoonheid te creëren.

 

 

Wil jij – net als ik – de volgende ervaringen

beleven, voelen en zien  in jouw tuin:

 

 • Ik wil meer genieten van mijn tuin. Een tuin moet een rustpunt bieden in het drukke leven van de meeste mensen. Een veilige plek waar ik me kan herbronnen, terug dicht bij zichzelf kan komen, en terug volledig in hun kracht kunnen gaan staan. Een tuin is een groene buitenruimte gericht op innerlijke rust.
 • Ik wil opnieuw leren (of me herinneren) hoe ik  die innerlijke rust met behulp van mijn tuin kan terugvinden: hoe ik in mijn tuin mijn zintuigen kan wakker maken en versterken: hoe ik bewust kan leren stilstaan bij de schoonheid van kleuren, geuren, geluiden, smaken.
 • Ik wil graag kennis én voeling krijgen over de seizoenen in mijn tuin en de daarbij horende ‘circle of life’: seizoensgebonden karweitjes in de tuin, inzichten in de natuurlijke processen en kringloop in de tuin.
 • Ik wil ook heel veel schoonheid in mijn tuin, want dat is mijn ultieme streven doorheen alles: schoonheid in symbiose met natuurlijkheid.
 • Ik wil ook nog meer inzicht krijgen in de natuurlijkheid van de keuze voor een ecologische manier van werken en denken: respect voor alle leven. En meer inzicht krijgen (én voelen) over mijn eigen plaats in het grote geheel.
 • Ik wil mezelf inspireren en praktische ideeën vinden voor mijn tuin, mijn fantasie prikkelen, mezelf laten kennis maken met (en eventueel inwijden in) oeroude tradities in tuinen en de natuur.
 • Ik wil mezelf prikkelen om de magie van de natuur in mijn tuin te bewonderen.
 • Ik wil mezelf ook meenemen naar inspirerende plekken en tuinen om zoveel mogelijk moois te zien om die schoonheid ook te delen met iedereen die het wil horen.
 • Ik wil uitzoeken en uitvinden wat het genezend (therapeutisch) effect is van een tuin (maar ook natuur en groen) voor mijzelf en mijn dierbaren. Met als onderdeel de betekenis en symboliek van elke soort plant, van de kleur van bloemen.
 • Ik wil ook inzicht verwerven in welke natuurlijke vormen bevorderlijk zijn voor een goed aanvoelen in de tuin, de intuïtieve versie van de leer van de Feng Shui. De kracht van zachtheid.
 • Ik wil vooral terug leren voelen en dit aan de hand van mijn tuin: mezelf uit mijn hoofd laten afdalen naar mijn hart en buik en op die manier hen dichter bij mijzelf te brengen. Omdat ik denk dat ik daar gelukkiger van word. En daarmee dan ook iedereen rondom mij!

 

Wil jij dit ook voor jezelf en in je tuin ,  

dan hebben we een klik!

 

Dit geeft je duidelijkheid over waarom ik doe wat ik doe en hoe ik het doe!

Maar mocht je nog vragen hebben, let me know! Ik vind het een zalige bezigheid om hiermee bezig te zijn!

 

Wil je meer inspiratie? Klik dan HIER.