Sofie

Over mijzelf

Ik ben Sofie Hoste, geboren in 1974 (reken zelf maar uit!) en ik ben blij om jullie mee te delen dat ik na een lange tocht met talrijke interessante en inspirerende omzwervingen terug ben thuisgekomen bij mijn passie voor tuinen!

Ik heb bio-ingenieur aan de KULeuven gestudeerd omdat ik gepassioneerd ben voor alles wat leeft, bloeit en groeit. Ik heb drie jaar gewerkt als milieuambtenaar in de prachtige gemeente Lubbeek, ondertussen heb ik fotografie gestudeerd aan het SLAC in Leuven vanuit mijn passie voor schoonheid en een onstuitbare drang om het mooie te vangen... en uit te vergroten.

Ik heb 7 jaren gewerkt bij Velt, de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, waar ik eerst bezig was rond het thema biologische landbouw en nadien een hele tijd met ecologisch tuinieren: zowel moestuin als siertuin. Dat voelde als "eindelijk thuiskomen"! Toen ben ik ook als zelfstandige tuinontwerper gestart. En als fotografe. Ik deed fantastische opdrachten voor Stad Leuven, provincie Vlaams-Brabant.  Ik ben eeuwig nieuwsgierig en blijf daarom altijd bijleren, en vanuit mijn grote bewondering voor de natuur werd ik natuurgids. Ik heb nadien ook mijn eerste jaar Tuin-& Landschapsarchitect aan de ErasmusHogeschool in Jette (Horteco) volbracht.

Nadien heb ik 7 jaren gewerkt op een fantastisch project 'Bio zoekt Boer' dat ik uit de Vlaamse grond stampte, een project dat ijverde voor méér biologische landbouw in Vlaanderen.

Maar sinds een paar jaar kom ik dus terug uit bij mijn tuinpassie en ontwerp ik opnieuw tuinen. En méér...

 

Back on my track!

Ik ben mama van twee tienerzonen, stiefmama van een tienerdochter en partner van mijn held Wouter. Daarnaast hou ik heel erg veel van muziek, tango dansen, schrijven, tekenen, schilderen, de oneindig inspirerende natuur, nieuwe dingen ontdekken met al mijn zintuigen.

 

Mijn grote drijfveer

Hier lees je waarom ik zo graag doe wat ik doe! Het is mijn heilig manifest, de grote drijfveer in mijn leven.

 

 

 

 

Nog meer weten? 

Ik was in een vorig leven ook fotografe. Wil je wat foto's kijken die ik nam? Dat kan hier.

Mijn drang om te schrijven en te tekenen begon met deze blog Leve(n) de Aarde. Deze persoonlijke blog is voor mij een extra uitlaatklep voor ideeën en inzichten die ik tegenkom als ik in de tuin aan het werken ben of als ik ga wandelen in de natuur...      Ondertussen gebruik ik die plek niet meer want ik wil het liever allemaal samen brengen en bundelen op één plek, namelijk hier. Dat is simpeler en ik hou zo van eenvoud en rust in mijn drukke leven. Bovendien mag iedereen weten dat er verschillende kanten aan mij zijn: het ontwerpen van tuinen, maar ook tekenen, schrijven, filosoferen over het leven, ... het hoort allemaal bij wie ik ben. En hoe ik echt wil leven.

Nadien groeide dit verder uit tot de online vrouwencirkel die ik de Secret Garden heb genoemd. Meer lezen over de Secret Garden?  Dat kan hier!  De Secret Garden gaat over verbindingen leggen met andere vrouwen, met de natuur, met het natuurlijke (maan)ritme en over je eigen weg (durven) gaan. Het is momenteel een kleine gezellige groep van een twintigtal vrouwen waar we onze eigen ervaringen kunnen delen over hoe je als vrouw in je kracht kan staan in het dagelijkse leven.

Mijn ondergrondse stroom van inspiratie voor mijn ontwerpen... mijn goesting om te schrijven en te tekenen, dingen mooier te maken... langzaamaan laat ik het allemaal samen vloeien, want het zijn verschillende delen van mezelf die onlosmakelijk verbonden zijn. Het is de voortdurende kruisbestuiving van de verschillende dingen die ik doe,  dat mijn werk vormt tot iets wat je nergens anders zal vinden.

 

Wees welkom!