Nog enkele plaatsen vrij voor cursus Groeigroen: snel zijn is de boodschap!

Posted on Posted in ecologische tuinen, tuinontwerp

Wil je de buitenruimte van je kinderopvang of buitenschoolse opvang vergroenen zodat kinderen volop kunnen spelen in de natuur? Zoek je ideeën? Krijg je je ideeën niet in een plan gegoten? Begrijpt de groendienst niet altijd wat jij bedoelt? Wil je een plan dat gedragen is door heel je team én door de ouders? Zou je wel een tuinarchitect willen raadplegen, maar zijn je middelen beperkt? Wil je aan de slag met ideeën van de kinderen over je buitenruimte? Wil je wel eens weten welke struiken niet giftig zijn, wel goed ruiken of mooie herfstbladeren opleveren of net heel klimbaar zijn?

Dan ben je heel welkom op de eerste cursus Groeigroen van Kleefkruid* en Tuinen in Beweging!

In deze cursus geven we concrete handvaten mee voor communicatie en de participatie te bevorderen.  We gaan de eerste namiddag heel praktisch aan de slag met het ontwerp van de tuin of buitenruimte rond de kinderopvang waar jij werkt. Breng dus een plan mee waar de juiste afmetingen op staan*. De eerste namiddag tekenen we samen maar elk voor onze eigen tuin een  ‘basisontwerp’.

De tweede dag krijgt dit ontwerp verder invulling met planten en de juiste materialen én werken we aan een plan van aanpak. Je krijgt dus een concreet stappenplan mee naar huis waarmee je aan de slag kan.

Het is dus écht een cursus waar je zélf aan de slag gaat! Met de juiste informatie in je rugzak maak je een droomplek van de tuin van je kinderopvang. Dit is haalbaar voor iedereen die graag de belevingswaarde van de tuin van het kinderopvang wil verhogen voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Data van de cursus: 2 vrijdagen 12 en 26 januari 2018 van 9 tot 16u

Locatie: in Leuven (op wandelafstand van het station)

Kostprijs: € 130 voor de twee dagen.

Lesgevers: 

Mira Van Olmen van Kleefkruid* is master in de sociale pedagogiek en sinds 2005 verantwoordelijke kinderopvang in IBO Leest. Ze verdiepte zich in natuurbeleving met kinderen en in groene speelinfrastruc-tuur en geeft sinds 2012 vorming over deze thema’s aan kinderopvang-initiatieven.

Sofie Hoste studeerde bio-ingenieur aan de KULeuven en vond haar passie in het ontwerpen van ecologische tuinen. Ze runt haar bedrijf Tuinen in Beweging met veel zin voor schoonheid vanuit de juiste vormgeving en aandacht voor de geschikte planten.

Interesse? Schrijf je in op www.kleefkruid.be/cursus-groeigroen

Hier kan je de flyer voor de cursus downloaden:

folder groeigroen

Meer info over onze visie op groeigroen? Neem een kijkje op onze websites:

www.kleefkruid.be

www.tuineninbeweging.be

Als je nog vragen hebt, horen we het graag, je kan ons mailen op sofie@tuineninbeweging.be    of    miravanolmen@gmail.com

* Meer uitleg over wat je precies nodig hebt als basisplan als je naar de cursus komt, krijg je uitgebreid toegelicht bij je inschrijving.

 

 

2 thoughts on “Nog enkele plaatsen vrij voor cursus Groeigroen: snel zijn is de boodschap!

  1. Hallo
    HIER VANESSA DIE ZEER VEEL INTERESSE HEB IN DE CURSUS GROEIGROEN.
    NORMAAL BEN IK INGESCHREVEN VOOR DE CURSUSSEN. MIJN VRAAG IS STAAT OP DE BRIEF OP WANDELAFSTAND VAN HET STATION , MAAR ER STAAT GEEN STRAAT EN NR. BIJ WAAR WE MOETEN ZIJN .

    MET VRIENDELIJKE GROETEN VANESSA

    DE BESTE WENSEN EN EEN GEZOND LIEFDEVOL 2018 GEWENST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *